COPL i Pressen

Danske forskere: Mange fostre kan reddes fra at ende som spontane aborter

August 21, 2021

Det var nok for det bedste. Barnet fejlede helt sikkert noget. Op på hesten igen. Sådan lyder nogle af de klassiske reaktioner fra omverdenen, når en kvinde aborterer spontant. Hvis hun da overhovedet siger det højt, for der er en udbredt konsensus om, at man holder sin graviditet hemmelig, indtil nakkefoldsskanningen i uge 12 er vel overstået – og de fleste graviditetstab sker inden uge 12, pointerer professor i gynækologi og obstetrik Henriette Svarre Nielsen, Hvidovre Hospital.

Kendte kvinder åbner op om ufrivillig abort

March 23, 2021

Cirka 20.000 fostre går tabt årligt i Danmark. Det svarer til, at cirka 25 procent af alle opnåede graviditeter går til grunde, og i løbet af de sidste par år er flere kendte kvinder som Cecilie Lassen, Le Gammeltoft, Emily Salomon og Cecilie Hother, men også internationale navne som Meghan Markle, Michelle Obama og Beyonce begyndt at stå frem med deres tab.

Kendte kvinder fortæller om deres graviditetstab

March 17, 2021

Hvert år oplever knap 20.000 kvinder graviditetstab. Flere kendte kvinder, som Cecilie Lassen, er nu begyndt at åbne op omkring abort og de svære følelser, der kan ramme, når drømmen om et barn går i stykker. Henriette Svarre Nielsen, der er leder for Enheden af Gentagne Graviditetstab, fortæller her om den svære tid.

Forskere vil løse gåden om ufrivillig barnløshed

January 6, 2021

Kromosomfejl i æg er skyld i halvdelen af de 20.000 spontane aborter, som danske kvinder får årligt. Aborter, som er en af grundene til, at ønskebarnet for mange lader vente på sig. Ny dansk forskning skal blotlægge, om kromosomfejlene kan forudses, og om nogle af de mange spontane aborter kan forebygges.

Matilda og Jeppe mistede fem graviditeter på få år: »Det er så frustrerende, når man ikke kan blive forældre«

December 30, 2020

Det er fire år siden, at Matilda Hyldgaard Holm og Jeppe Taul Holm gennemgik den værste periode i deres liv. Hver gang Matilda blev gravid, håbede de inderligt på at stå med en baby i favnen ni måneder senere. Men hver gang gik graviditeten til, og ønsket blev endnu en gang ikke opfyldt.